28 de ani de Romchim Protect și produse de top românești.
De la investiție privată la cercetare
26 ianuarie, 2022 de
28 de ani de Romchim Protect și produse de top românești.
Irinel Urian
 


 Puțini știu că Romchim Protect este singurul producător de fluide pentru degivrarea avioanelor din Europa Centrală și de Est și printre puținii din lume.

Și mai puțini cunosc însă că angajații acestei companii, „obsedați” de calitate și inovație, au pus în piață un produs pentru mobilizarea fosforului din sol, unul care funcționează pe principiul delicvescenței.

Nu vă speriați. Delicvescența este ceva bun pentru agricultură. Vorbim de procesul prin care o substanță solidă absoarbe vapori de apă din aer pentru a forma o soluție. Mai exact, în acest context avem în vedere aditivul GeMIX, un secret marca Romchim Protect, parte a inovației AZOSULF.

Ingrediente food grade

Chiar dacă materia primă utilizată în obținerea acestor produse este „food grade”, adică puritatea materiilor prime este înaltă și poate fi folosită inclusiv în industria alimentară, costurile finale ale fermierilor sunt mai mici.

„Dând de-o parte îngrășămintele fosfatice, care nu sunt ieftine deloc și, categoric, în următoarea perioadă se vor scumpi foarte mult și având în vedere costul îngrășământului AZOSULF, consider că reducerea cheltuielilor s-ar situa undeva între 15-30%”, a precizat în acest context Ion Neculcea.

AZOSULF este un îngrășământ sub formă de granule iregulare cu diametrul între 2-5 mm, utilizat în fertilizarea culturilor agricole. Acesta poate fi utilizat atât la înființarea culturilor, cât și în perioadele de vegetație.

El este recomandat a se administra ca sursă de azot, sulf și carbon. Compoziție: azot total (N): 30%, din care azot organic 17%, azot din cationul de amoniu 13%, sulf (S): 15% din cationul de sulfat, respectiv carbon (C): 7%.

Și pentru că totul este despre inovație, dar și despre cele mai bune soluții oferite fermierilor, Ion Neculcea a promis că aditivul GeMIX se va regăsi doar în acest produs-minune – AZOSULF.

„Tehnologia GeMIX va fi utilizată strict în AZOSULF, exclus în alte îngrășăminte chimice. Acest aditiv a răspuns cel mai bine în îngrășământul AZOSULF. Aici a fost înregistrat un maximum de producție”, a conchis fondatorul Romchim Protect.

Sursă foto: AGRO TV