O invenție băcăuană, premiată cu aur de elita inventatorilor din România
biostimulatorul-minune ASFAC BCO-4 a fost medaliat cu aur la Târgul International de Inventii si Idei Practice „INVENT-INVEST 2016” din Iasi
25 septembrie, 2016 de
O invenție băcăuană, premiată cu aur de elita inventatorilor din România
Terrabit, Terrabit
 


* biostimulatorul-minune ASFAC BCO-4 a fost medaliat cu aur la Târgul International de Inventii si Idei Practice „INVENT-INVEST 2016” din Iasi * inventia a mai fost premiata, in cadrul aceluiasi eveniment, si de Academia de Stiinte din Republica Moldova


Succes la foc automat pentru o inventie bacauana – ASFAC BCO-4 – produsa de firma Romchim Protect Bacau. Astfel, la cea de-a VII-a editie a Târgului International de Inventii si Idei Practice Invent-Invest 2016, organizat la Iasi de Societatea Inventatorilor din România (S.I.R.), celebrul biostimulator a fost distins cu medalia de aur.

„La acelasi eveniment stiintific, dedicat promovarii rezultatelor cercetarii si facilitarii legaturii dintre inventatori, cercetatori si investitori, produsul nostru a primit si un premiu special din partea Academiei de Stiinte din Republica Moldova, pentru inventia «Efectele Biostimulatorului ASFAC BCO – 4 în culturile vegetale»”, a precizat Ion Neculcea, administratorul firmei Romchim Protect.

Reamintim ca, pâna in prezent, produsele obtinute de firma bacauana (materiale ignifuge, solutii de degivrare utilizate in industria aeronautica, inclusiv biostimulatorul Asfac BCO – 4 s.a.) au reusit sa strânga nu mai putin de 6 medalii la saloanele de inventica nationale si internationale. Biostimulatorul Asfac BCO – 4 a fost lansat pe piata de profil in urma colaborarii dintre firma Romchim Protect din Bacau si renumitul cercetator in biotehnologie, profesorul universitar Cornelui Oniscu.

Produsul are o toxicitate aproape inexistenta, actionând la nivelul celulei vegetale, rolul acestui produs fiind de a creste continutul de clorofila A, dar mai ales a celei de tip B, elemente din planta care lucreaza in tandem, accelerând procesul de fotosinteza si ducând, astfel, la cresterea vigorii plantei. ASFAC BCO-4 este cotat drept cel mai bun produs utilizat vreodata in agricultura din România.

El se deosebeste de restul produselor din piata prin faptul ca este unicul biostimulator cu aplicare universala in agricultura, horticultura, viticultura si silvicultura, determinând o crestere garantata a productiei cu pâna la 35 %, in paralel cu o crestere a calitatii produselor.

Totodata, ASFAC BCO-4 este singurul ingrasamânt non-toxic, ce poate fi aplicat in orice faza a vegetatiei, inclusiv in perioada de inflorire. Riscul este zero in caz de aplicare in exces. Poate fi utilizat cu succes si in agricultura BIO.



Sursa: ziarul Desteptarea