O supermașină de aplicat îngrășăminte lichide a ajuns în România

11 iulie 2022 de
O supermașină de aplicat îngrășăminte lichide a ajuns în România
Irinel Urian
 


Romchim Protect Bacău a prezentat mașina 360 Y-DRP fermierilor și asigură producția de îngrășămintele lichide care pot fi aplicate cu ea

Proiectul este aplicat de firma din SUA, 360 Yield Center, și Romchim Protect în țara noastră, în Republica Moldova și în Bulgaria

Compania băcăuană Romchim Protect, care fabrică îngrășăminte lichide pentru culturile agricole, a prezentat, în premieră, supermașina „360 Y-DROP” de administrat eficient în culturi astfel de îngrășăminte. Evenimentul a avut loc la recentul târg agricol Agriventura 2022, organizat la Podu Iloaiei.



Mașina 360 Y-DRP este livrată de firma 360 Yield Center din SUA, care asigură abordarea bazată pe tehnologie axată pe așteptările fermierilor și oferă planuri precise, oportune și abordabile pentru performanța optimă a culturilor agricole.

360 Yield Center este lider global în domeniul mașinilor pentru aplicarea îngrășămintelor lichide din stadiul de semănat până aproape în stadiul de terminare a ciclului de vegetație. Aceasta datorită sistemelor de distribuție care se montează pe autopropulsoarele mașinii 360 Y-DRP. În România, Republica Moldova și Bulgaria, această companie din SUA este reprezentată de firma lui, Romchim Protect, manageriată de omul de afaceri Ion Neculcea. Compania băcăuană a dat asigurări că va asigura cele mai bune îngrășăminte lichide care pot fi aplicate prin noua tehnologie.

Modul de operare al sistemului 360 Y-DROP a fost prezentat în lanul de porumb de Taylor Pulver, director regional al firmei 360 Yield Center.

Prezentare în lanul de porumb

Sistemul 360 Y-DROP are numele după forma pe care au iau picăturile de lichid (forma literei Y) când sunt distribuite în lanul de cultură. „Acest utilaj – a spus Taylor Pulver – ajută la distribuirea mult mai bună în cultura agricolă a azotului, care este în acest an cel mai scump îngrășământ. Aplicarea azotului lichid pe parcursul perioadei de vegetație oferă posibilitate fermierilor să decidă dacă se merită să mai investească în aplicarea de îngrășământ în cultura agricolă. Cu acest utilaj, însă, producția agricolă poate să crească, aplicând azotul lichid chiar la rădăcina plantei și să se evite favorizarea evapotranspirației (cantitatea de apă care intră în atmosferă de pe suprafața corpurilor ude, de pe suprafața solului sau din apa interceptată de frunziș)”.

...citește mai multe pe Deșteptarea de Bacău