Ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova identifică tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului
22 august, 2018 de
Ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova identifică tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului
Terrabit, Terrabit
 


Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Romchim Protect, din România,

în scopul identificării unor soluții și tehnologii noi pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului.

„Îmi amintesc bine cât de mult am luptat cu zăpada pe traseele naționale iarna trecută și îmi doresc să găsim soluții fezabile care să ne ușureze munca, să asigurăm condiții de maximă securitate în trafic pentru locuitorii țării noastre. S-ar părea că iarna e departe, dar trebuie să fim pregătiți. Dorim să utilizăm produse de calitate, de ultimă generație, echipamente și utilaje moderne pentru lucrările de reparație și construcție a infrastructurii drumurilor. Mai mult decât atât, vrem să identificăm cele mai noi tehnologii pentru întreținerea drumurilor naționale și locale în perioada rece a anului”, a declarat Chiril Gaburici.

Președintele companiei Romchim Protect, Ion Neculce, a făcut o prezentare a produselor fabricate de compania românească, utilizate pentru construcția și întreținerea drumurilor, precum și a produselor sanitare pentru agricultură. Printre acestea, a menționat produse antiderapante și vopsele pentru marcaj rutier, reflectorizante și durabile. „Soluția de deszăpezire nu pătrunde în beton sau asfalt și astfel nu-l deteriorează. De asemenea, produsul este durabil la minus 60 grade Celsius și este mai ieften decât sarea și nisipul, așa cum se aplică 20 grame pe metru pătrat”, a explicat Ion Neculce.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că trebuie efectuate preventiv teste pentru analiza calității, dar și pentru a calcula costurile. De asemenea, trebuie examinată tehnica cu care se execută lucrările de aplicare a produselor și comptabilitatea drumurilor din Republica Moldova conform structurii din beton și asfalt.

„Trebuie să testăm din timp calitatea produselor și comptabilitatea cu structura drumurilor din beton și asfalt din toate zonele țării noastre și să evaluăm costurile. De asemenea, dorim să analizăm efectele secundare comparativ cu utilizarea sării și nisipului. Vă încurajăm să participați activ la licitațiile privind achizițiile de materiale antiderapante și produsele pentru marcaj rutier. Ministerul Economiei și Infrastructurii va susține colaborarea cu Agenția de Stat a Drumurilor, pentru efectuarea testelor cu aceste produse de ultimă generație, ceea ce va asigura calitatea și durabilitatea drumurilor din Republica Moldova”, a punctat Chiril Gaburici.

Compania Romchim Protect activează pe piața din România, dar și cea internațională de peste 20 de ani.


sursa: aici