Moment de sarbatoare pentru fermierii din judetul Iasi. Acestia au fost invitati sa participe la Sarbatoarea Florii Insorite, primul eveniment de acest gen din Regiunea de Nord-Est a Romaniei.
Peste 500 de fermieri, producători, cercetători, specialişti și viitori fermieri au fost prezenti la Podu Iloaiei pentru a afla noutatile din agricultura romaneasca. Sarbatoarea dedicata florii soarelui a fost organizata de Asociatia Granarii si Agrisol Romania.
Agrisol este brandul de îngrășăminte al Romchim Protect Bacău, companie 100 la suta românească, ce s-a dezvoltat prin crearea de produse adaptate nevoilor și posibilităților financiare ale fermierilor.
Marius Girbea, Consultant de business AGRISOL România: „Agrisol Romania este brandul de ingrasaminte chimice pentru ferme a companiei Romchim Protect. Facem foarte multe, suntem un holding, facem si decivranti pentru aeronave, suntem singurii din Europa pe acest domeniu. Nu ii spunem inflorita pentru ca nu mai este inflorita, este insorita. Insorita pentru ca in popor I se spune soreanca, mai ales in zona noastra, insorita pentru ca este o zi frumoasa, la noi in zona de Est a Romaniei, insorita pentru ca ne aduce foarte multe bucurii, noua ca si producatori de ingrasaminte si mai ales ca producatiile au fost peste masura asteptarilor, la fel si preturile.”
În cadrul evenimentului, fermierii au primit informatii despre lansarea „programului Bunăstarea” ce permite acestora, într-un an cu rezultate bune, să dea la schimb pe îngrășăminte un pic din producția lor, la un preț mult mai mare decât cel ce se oferă în bani.
Emil Teofil Balteanu, Presedinte Asociatia Granarii: „Un eveniment ce isi doreste sa traga un semnal de alarma pentru autoritati in ideea in care agricultura trebuie sprijinita, iar pentru cei care sunt prezenti aici , producatori si dealeri de utilaje agricole, o ocazie de a prezenta tuturor fermierilor care sunt performantele hibrizilor care sunt prezenti pe platforma. Dealerii de urilaje agricole au posibilitatea de a arata directia in care merge tehnica agricola in aceasta perioada care este extrem de comprimata in ceea ce inseamna retehnologizarea muncii in agricultura, digitalizarea acesteia, cresterea productiilor cu consmuri cat mai mici, in ideea in care green deal-ul este si pentru noi o optiune pe care o avem in calcul pentru perioada urmatoare.”