Soiuri de grâu cu potențial de profit în 2021
AGRISOL ROMANIA
10 august, 2021 de
Soiuri de grâu cu potențial de profit în 2021
Irinel Urian
 


Pe segmentul de nutriție a plantelor partener a fost Romchim Protect Bacău, care a pus la dispoziție produse de fertilizare solidă.

Seria evenimentelor organizate de APPR pentru a testa potențialul de producție al diferitelor soiuri de grâu a ajuns în Moldova. Ce tehnologie li s-a aplicat celor 32 de soiuri cultivate în câmpurile SC Panifcom SRL?

În ziua de 29 iunie a.c., în organizarea Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”Grânarii. Dă-te pe brazdă” ACCPT Iași, APPR, SC Panifcom SRL și SCDCB Dancu, a fost organizată manifestarea de câmp intitulată ”Ziua Grâului”, ediția a II-a.

Platforma de grâu a fost amplasată în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Agricultură Podu Iloaiei, județul Iași, pe o suprafață totală de 13 ha. Lucrările agricole au fost efectuate de către SC Panifcom Iași, pe platforma experimentală fiind reprezentate cu semințe nouă companii și unități de producție și comercializare, atât din țară, cât și din străinătate.

32 de soiuri de grâu

 Pentru fiecare soi de grâu din cele 32 cultivate a fost alocată o suprafață de 0,4 ha. ”Principalele obiective pe care le-am urmărit de această dată au vizat cunoașterea practică a potențialului fiecărui soi de grâu, pentru zona Moldovei, rezistența acestor soiuri la factorii pedoclimatici, căi, mijloace și tehnologii de obținerea unor producții maxime din punct de vedere cantitativ și de minimizare a costului de producție”, a menționat Emil Teofil Bălteanu, președintele Asociației ieșene.

vezi articolul aici...