Biostimulatori și îngrășăminte chimice inteligente NPK
1 ianuarie, 2020 de
Biostimulatori și îngrășăminte chimice inteligente NPK
MANEA DANIEL
 


“ROMCHIM PROTECT NU VINDECI CREEAZĂ BIOSTIMULATORI ȘI ÎNGRĂȘĂMINTE CHIMICE INTELIGENTE PENTRU AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ“


Consideram ca nu facem doar activitate de cercetare, producție și desfacere. Ci și un act patriotic  prin crearea de noi locuri de munca si reducerea importurilor prin crearea de produse fabricate în Romania.

Produse competitive pe plan mondial, certificate de premiile obținute la Saloanele Internationale de Invenții.

Suntem onorați de numărul tot mai mare de fermieri care au venit cu propuneri de formule pentru îngrășăminte sau biostimulatori. Sunt cei care au crezut  în calitatea  produselor fabricate în Romania.

Filozofia noastră este: “responsabilitate și respect fata de cei ce muncesc pământul“. Astfel dorim ca rezultatele obținute ca urmare a utilizării produselor noastre sa-i mulțumească pe fermieri, încât sa le utilizeze an de an.

SC Niscereale Nisipari, jud Constanta –  Partener Romchim Protect

”Am testat produsele Romchim Protect în urma cu 4 ani și de atunci în fiecare an aplic tehnologia de fertilizare Romchim Protect. 
La cultura de ceapa semănata din toamna, aplic îngrășământul foliar Embryo si Messis 20.20.20. Ajuta foarte mult la înrădăcinare  si la dezvoltarea sistemului radicular, conferind si o protecție pe perioada iernii. In primăvara revin cu biostimulatorii Asfac BCO-4 si Rerum, precum si cu îngrășămintele Messis Porumb si Messis 20.20.20.
Aplicarea biostimulatorului  Asfac BCO-4  la tomate, ardei, vinete  si rădăcinoase,  duce la intensificarea  fructificării, la obținerea de producții substanțiale si de buna calitate, cu rezistenta sporita pe perioada transportului și depozitarii si un gust deosebit al legumelor.”
Domnul Anghel Stelica - horticultor emblematic al Dobrogei la SC Niscereale Nisipari, jud Constanta , administrează  suprafața de 430 de ha in localitatea Nisispari, un bazin legumicol renumit in cultura cepei si al legumelor rădăcinoase.

Așteptam cu nerăbdare să utilizăm noile îngrășăminte “inteligente“ care vor fi lansate în toamna anului 2018, asa cum ne-a anunțat reprezentantul companiei.

SC TRANSLIBERTA SRL GRADISTEA, JUD Calarasi –  Partener Romchim Protect
Mă bucur ca acum 4 ani, reprezentantul companiei Romchim Protect a fost insistent și după câteva luni de refuzuri a reușit sa ne determine sa folosim tehnologia de fertilizare Romchim Protect la cultura de soia  și porumb pe suprafața de 2000 de hectare.
La recomandările reprezentantului Romchim Protect am aplicat la primul tratament foliar:
  • îngrășămintele foliare Messis 20.20.20 si Embryo,
  • urmat de tratamentul al doilea – in faza de 8-10 frunze cu biostimulatorul Asfac BCO-4 Si MESSIS BOR la soia.

  • Rezultatele obținute fiind spectaculoase, anii următori am folosit tehnologia de fertilizare Romchim Protect  pe toata suprafata fermei. Mai nou, in toamna anului 2017 am achiziționat 250 de tone de îngrășăminte chimice AGRISOL NPK  20.10.10+10 S cu solubilitate 100%.  Le-am administrat odata cu semanatul in doza de 150 kg/ha la orz și grâu.

    Am urmărit evoluția culturilor semănate în toamna. Am observat ca acest Agrisol 20.10.10 +10 S  are  o acțiune mai intensa asupra culturilor agricole fata de ce am folosit timp de 35 de ani de când activez in agricultura. Acest lucru fiind asigurat de gradul de solubilitate integrala al macroelementelor.
    Astfel, am decis sa mai achiziționam încă 210 tone pentru cultura de porumb si soia.

    La semănatul porumbului am administrat Agrisol 20.10.10+10S in doza de 150 kg/ha. Dupa care vor urma cele 2 tratamente foliare cu MESSIS 20.20.20 si EMBRYO (in faza de 4-6 frunze) si biostimulatori ASFAC BCO-4 si MESSIS PORUMB (in faza de 8-12 frunze).

    Ținând cont de faptul ca ne confruntam cu mari probleme cauzate de seceta, așteptam cu  interes fabricarea îngrășămintelor ”inteligente”.
    Acestea, asa cum afirma reprezentantul Romchim Protect, au capacitatea de  a retine apa provenita din precipitații. Astfel asigura plantelor  necesarul de apa pentru o perioada de 25-30 de zile.”

    Domnul ing. Vasile Ciobanu – director tehnic la Transliberta  cu suprafata de 5000 de hectare pe raza localitatilor Cunesti, Gradistea din jud Calarasi