Planuri mari la Romchim Protect. Se pregătește lansarea unui erbicid revoluționar
1 septembrie, 2023 de
Planuri mari la Romchim Protect. Se pregătește lansarea unui erbicid revoluționar
Irinel Urian
 


Romchim Protect are deja 9 patente proprii în producție și vizează cât de curând omologarea unui erbicid revoluționar, netoxic și cu acțiune totală. Practic un glifosat netoxic. Despre acesta și multe altele, am aflat în cadrul celei de-a-X-a ediții a simpozionului internațional „Soluții științifice inovatoare în Agricultură”, derulat în fabrica Romchim Potect din Filipești, județul Bacău.


Potrivit lui Ion Neculcea, acțiunea erbicidului este rapidă și buruienile, inclusiv cele greu de combătut, prezintă semne vizibile la scurt timp de la aplicarea produsului. Acest produs urmează a fi lansat pe piață în aproximativ 2 ani. „Eu asta fac: inovez, și o fac din pasiune. Lucrez la acest produs de 14 ani, este un erbicid organic, total, neselectiv și nu lasă urme în sol pentru că în 30 de minute se autodistruge. Am făcut teste într-o fermă din Constanța și a dat rezultate foarte bune.”

Așadar, cea de-a zecea ediție, aniversară, a Simpozionului științific „Soluții inovatoare pentru agricultură” s-a derulat în două etape:

1. O vizită a uzinei Romchim Protect din Filipești, județul Bacău. Aici au fost trecute în revistă atât capacitățile de producție istorice ale companiei, în speță capabilitățile de microdozare a ingredientelor, în special oligoelementele, de realizare a biostimulatorilor, cu precădere cei bazati pe molecula proprietară de auxina cunoscută sub numele comercial de ASFAC BCO-4, de sinteză și formulare a fertilizanților foliari lichizi, de realizare a gelurilor de nutriție vegetală de înaltă densitate, precum și secția de îngrășăminte solide complexe granulate.


CITEȘTE MAI MULTE PE SENS-CONTRASENS.RO